Entrades populars

lunes, 9 de mayo de 2011

EL SEU NOM ÉS SABINE

El Documental del Mes 



Us presento la gent d' "el Documental del mes". 
Cada mes una proposta molt interessant.


El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.
Amb aquesta finalitat, el primer dijous de cada mes estrenem una pel·lícula documental de qualitat, de temática i procedencia diversa, a 40 ciulats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i la resta de l'Estat espanyol. Actualment, seguim treballant per incorporar noves ciutats, petites, mitjanes i grans, al projecte.
Des de maig de 2009 El Documental del Mes salta les fronteres catalanes i estatals i comença a Llatinoamèrica: amb el suport del programa MEDIA de la Unió Europea s’estrena a 3 sales de Santiago de Xile. Aquest és l’inici d’una relació d’intercanvis de contingut cinematogràfic molt enriquidora entre Europa i Llatinoamèrica.

Els Documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat.
La selecció de documentals la realitza un comité de selecció de Parallel 40.

...de maig

Elle s'apelle Sabine
Sabine Bonnaire és una jove autista de 38 anys. La seva germana, la reconeguda actriu francesa Sandrine Bonnaire, debuta com a directora homenatjant-la amb un documental commovedor.
A través d’arxius personals acumulats durant 25 anys, Sandrine Bonnaire reconstrueix la vida de Sabine, una nena sensible i amb dons artístics evidents, convertida en una persona irreconeixible per culpa dels efectes devastadors d’una estada de més 5 anys en un centre psiquiàtric.
Una dura crítica a les institucions psiquiàtriques franceses, però, sobretot, un retrat auster, pròxim i molt tendre d’una malaltia que la nostra societat mai ha estat capaç d’entendre i atendre correctament.   


LA DIRECTORA

Sandrine Bonnaire (1967) és una de les actrius més reconegudes i apreciades de la seva generació a França. Nominada als premis Cèsar en més d’una ocasió, Bonnaire ha treballat per a alguns dels directors francesos de més renom: Claude Chabrol, Maurice Pialat, Agnès Varda,  Patrice Leconte o Jacques Rivette, que la va convertir en Joana d’Arc al seu film Jeanne La Pucelle (1994). Bonnaire debuta com a directora amb aquest documental.

PREMIS I FESTIVALS

Festival de Cannes. Quinzaine des Réalisateurs i Premi FIPRESCI. França, 2007.

Festival Internacional de Cinema de Chicago. EUA, 2007.

Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria. Espanya, 2008.

Nominació al Cèsar pel millor documental. França, 2008.

AQUÍ EL DOCUMENTAL DEL MES, EN ESPAÑOL

No hay comentarios:

Publicar un comentario